Sorteer

Evenement - Hitmusical 'De Marathon' in Tilburg

Adres
Locatie Theaters Tilburg
Straat Louis Bouwmeesterplein 1
Plaats Tilburg
Evenement informatie
Datum 17-10-2017 20:15
Datum 18-10-2017 20:15

TILBURG - Op het witte doek veroverde De Marathon een aantal jaar geleden al vele harten, en nu is De Marathon ook op het podium te zien als een heuse musical. Op dinsdag 17 en woensdag 18 oktober komt de voorstelling naar de schouwburg van Theaters Tilburg.

Herkenbaar, tragikomisch en oer-Hollands: zo worden zowel de film als de musical omschreven. De ontroerende en hilarische voorstelling vertelt over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart maar vooral de tong op de juiste plek. Voor de muziek tekende niemand minder dan Thomas Acda, voor sommigen wellicht beter bekend als een deel van het duo Acda & De Munnik. De hoofdrollen worden gespeeld door o.a. John Buijsman, Kees Boot, Jelka van Houten en oud-Fontys Conservatorium student Terence van der Loo.

Gerard, Nico, Kees en Leo - vier Rotterdamse garagemonteurs - sleten tot voor kort hun dagen met moorkoppen, bier en klaverjassen. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje... Gaat dat lukken? De mannen gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Yusuf, oud-marathonloper, om de garage van hun vriend te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish.

 De Marathon is op dinsdag 17 en woensdag 18 oktober om 20.15 uur te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg. Tickets zijn verkrijgbaar op www.theaterstilburg, aan de balie van InfoService & Tickets of telefonisch via 013-5432220.

Lees meer »