Nieuws

Bakkie doen met een vluchteling

Door Petra Jansen

TILBURG - Op Wereldvluchtelingendag, dinsdag 20 juni, kun je in onder andere Tilburg, Breda en Eindhoven in de binnenstad koffiedrinken met vluchtelingen. Zij gaan de straat op om kopjes koffie aan te bieden aan voorbijgangers. De actie 'Bakkie doen' is een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland. De organisatie wil Nederlanders en vluchtelingen met elkaar in contact brengen om te zorgen voor meer verbinding. Mohammad Alsaadi: "Ik doe mee om de afstand tussen vluchtelingen en Nederlanders te verkleinen, dat zorgt voor meer begrip." Ook in Den Haag, Arnhem, Den Bosch en Heerlen kun je koffiedrinken met vluchtelingen. De organisatie hoopt die dag door heel Nederland 1000 ontmoetingen tot stand te brengen.

"Vluchtelingen in Nederland willen niets liever dan nieuwe mensen leren kennen. Het gevoel krijgen van 'erbij horen' draagt bij aan een goede start en snellere integratie in Nederland", zegt directeur Dorine Manson. "Ook van Nederlanders horen we dat ze graag in contact willen komen met vluchtelingen. Samen een kop koffie drinken en een gesprek aangaan is iets universeels. Koffie verbindt."

Vluchtelingen nemen hun koffierituelen en -geheimen van het land van herkomst mee naar Nederland. VluchtelingenWerk stelde een boekje samen met hun persoonlijke verhalen over koffiedrinken wereldwijd. Het boekje 'Bakkie doen' met verhalen van vluchtelingen en hun koffierituelen is vanaf 20 juni te bestellen op www.vluchtelingenwerk.nl/koffieverbindt.

Meer informatie over de activiteiten op 20 juni is te vinden op www.vluchtelingenwerk.nl/koffieverbindt.

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. VluchtelingenWerk zet zich met 13.000 vrijwilligers in voor vluchtelingen vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie in de Nederlandse samenleving.

 

|Doorsturen