Kermis

Burgemeester koopt eerste loten badeendenrace

Door Peter van Oirschot

Babet Trommelen Fotografie

TILBURG - Burgemeester Peter Noordanus heeft op dinsdag 13 juni symbolisch het "eerste" badeendje" voor de badeendenrace gekocht.

Deze race vindt plaats in de Piushaven op woensdag 26 juli tijdens de kindermiddag op de Tilburgse kermis. Met deze symbolische koop door de burgemeester uit handen van scheidend voorzitter Jan Melis van Stichting Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg wordt het startschot gegeven voor de verkoop van de lootjes voor deze ludieke loterij. De opbrengst van de badeendenrace komt ten goede aan de in oprichting zijnde Ronald McDonald Huiskamer in het nieuwe Moeder en kind centrum van het ETZ Elisabeth.

 

Stichting Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant is, naar tevredenheid van alle partners, al enige jaren het goede doel van de Tilburgse kermis. Tijdens de kindermiddag wordt voor dit goede doel in de Tilburgse Piushaven tussen 16.00 en 17.00 uur een badeendenrace gehouden. Zo'n 15.000 genummerde en gehuurde badeendjes worden gelost onder toeziend oog van een notaris. De eendjes worden met behulp van waterstromen uit pompen, motoren en slangen voortgedreven langs een uitgezet parcours, binnen kunststof geleiders, onder begeleiding van duikers, naar het einde van het parcours. Daar gaat de geleiding over in een trechtervorm waar slechts 1 eendje tegelijk door kan. De eerste drie doorkomers krijgen een mooie prijs.

 

In aanloop naar deze race worden genummerde lootjes verkocht die corresponderen met de genummerde race-eendjes. Via website, facebook en bij verkooppunten in de stad worden de lootjes verkocht. De lootjes kosten ¿5,- per stuk. Burgemeester Noordanus: "Niets is zo belangrijk dan dat ouders de mogelijkheid hebben dicht bij hun zieke kind te kunnen zijn. Stichting Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant biedt ouders deze mogelijkheid via het huis waar ze kunnen blijven slapen en straks ook met een huiskamer in het ziekenhuis zelf."

Er zijn voor de deelnemers mooie prijzen te winnen. Drie grote en zeven kleine. De eerste prijs is een jaar lang gratis rijden in een Citroën C1 (C-eendje), beschikbaar gesteld door Citroën Bertens en de tweede prijs is een elektrische fiets, beschikbaar gesteld door Spijkers Fietsen.

kijk voor meer prijzen, informatie en lotjes op www.badeendenracetilburg.nl

|Doorsturen