Nieuws

Green Deal voor klimaatneutrale horeca

Door Petra Jansen

TILBURG - Op dinsdag 28 november ondertekenden de gemeente Tilburg, ondernemers-onderwijs De Rooi Pannen en de afdeling Tilburg van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een Green Deal om samen te werken aan duurzaamheid in de horeca. KHN Tilburg neemt het voortouw om — samen met haar leden - met vier concrete maatregelen op het gebied van energiebesparing en voedselverspilling aan de slag te gaan. Zo gaat de horeca in Tilburg werken aan het verduurzamen van de terrasverwarming. Ook is er aandacht voor gezamenlijke en gescheiden afvalinzameling, het verminderen van energiegebruik en het voorkomen van voedselverspilling. Daarnaast is één van de doelstellingen van de Green Deal om in 2018 met minimaal 25 horecaondernemers van KHN Tilburg een plan van aanpak te ontwikkelen voor duurzaamheidsmaatregelen binnen hun onderneming. De Green Deal is ondertekend door Erik de Ridder, wethouder van de Gemeente Tilburg, Hanneke Majoor, directeur horeca van ROC De Rooi Pannen, Dolf Colen, voorzitter KHN Tilburg en Geoffrey Ibes, portefeuillehouder duurzaamheid van KHN. De Green Deal werd ondertekend tijdens een symposium van KHN Tilburg over het thema Vergroenen, Verduurzamen en Verdienen.

|Doorsturen