Nieuws

Landschapsherinneringen Noord-Brabant gezocht

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op vrijdag 24 november wordt in Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434 in Tilburg, de nieuwe tentoonstelling 'Mijn Brabant, jouw Brabant' geopend. Tegelijk wordt het 85-jarige jubileumfeest van Brabants Landschap gevierd.

Regionaal Archief Tilburg

In de tentoonstelling draait het allemaal om herinneringen aan het Brabantse Landschap van inwoners van Brabant, maar ook van bezoekers van buiten de provincie. Je voelt je namelijk altijd verbonden met het landschap waarin je bent opgegroeid. Het heeft bijgedragen tot wie je geworden bent. Voor veel mensen zitten delen van het Brabantse landschap dan ook vol gebeurtenissen, indrukken en herinneringen.

Deze herinneringen worden vaak met foto's en/of filmpjes vastgelegd om later nog eens mijmerend terug te kunnen kijken. Of ze worden onderdeel van prachtige verhalen over vroeger.

Voor de tentoonstelling 'Mijn Brabant, jouw Brabant' is men op zoek naar uw herinneringen: foto's, filmpjes en verhalen over de natuur en het landschap in Noord-Brabant. Heeft u nog een mooi verhaal of een bijzondere foto? Uw bijdrage maakt kans opgenomen te worden in de tentoonstelling of in het nieuwe handboek van Brabants Landschap.

Mijn Brabant, jouw Brabant wordt een tentoonstelling over de herinneringen aan het Brabantse landschap. Naast foto's wordt het landschap op allerlei andere wijzen gepresenteerd met als doel om herinneringen op te halen. De plek waar je opgroeit laat namelijk onuitwisbare indrukken achter. De tentoonstelling biedt bezoekers de ruimte om deze herinneringen achter te laten of om er samen over te praten.

Bent u in het bezit van leuke, mooie, ontroerende of alledaagse verhalen, foto's en/of filmpjes van uzelf en/of uw dierbaren te midden van het Brabantse Landschap, dan hoort men dat heel graag via e-mail communicatie@natuurmuseumbrabant.nl. Vermeld uw naam en adresgegevens, en ook graag wat u kunt aanbieden (foto, filmpje, verhaal). Als u vragen heeft kunt u deze via dit adres ook kwijt.

Alle bijdragers aan de tentoonstelling of het boek worden uitgenodigd voor de speciale openingsdag van de tentoonstelling op zondag 26 november.

De tentoonstelling 'Mijn Brabant, jouw Brabant' is een samenwerkingsproject tussen Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap (B).

|Doorsturen