Nieuws

Rabobank sluit tijdelijk drie Tilburgse geldautomaten

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De Rabobank heeft in het afgelopen jaar verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Deze plofkraken brachten schade toe aan de geldautomaten en aan omliggende panden. Naast de schade aan automaten zien we door het gebruik van vaste explosieven de schade aan de omgeving sterk stijgen. De grootste zorg zit in het toegenomen risico op persoonlijk letsel. Rabobank Tilburg en omstreken neemt daarom een aantal maatregelen.

 

De Tilburgse geldautomaten van de Rabobank aan het Wilhelminapark, de Broekhovenseweg en Korvelseweg worden tijdelijk gesloten. Chantal Rademakers, directeur Particulieren en Private Banking: "Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dat we de veiligheid van mensen voorop zetten. Bij een aantal geldautomaten kunnen we deze veiligheid momenteel onvoldoende garanderen. Dit heeft te maken met de constructie van het gebouw in combinatie met bewoning boven of naast de automaat. Daarom sluiten we deze automaten tot nader order. We onderzoeken de mogelijkheden voor aanpassing, verplaatsing of eventueel permanent verwijderen van de automaat. Uitgangspunt daarbij is dat de aanwezigheid en beschikbaarheid van geld zoveel mogelijk gehandhaafd blijven."

 

De Rabobank blijft de mogelijkheid aanbieden om over contant geld te beschikken. In de nabije omgeving van de drie geldautomaten die nu worden gesloten, zijn alternatieve geldautomaten beschikbaar. Kijk op website rabobank.nl/tilburg voor de meest actuele informatie.

|Doorsturen