Nieuws

Tilburg wandelt voor vrede

Door Peter van Oirschot

TILBURG - 'Stad zonder grenzen'. Dat is het thema van de Walk of Peace op zaterdag 16 september in Tilburg. Deze vredeswandeling staat in het teken van ontmoeting, bezinning en nadenken over wat vrede betekent. De Walk of Peace is onderdeel van de jaarlijkse Vredesweek (16 t/m 24 september), een initiatief van vredesorganisatie PAX, en is één van de negentien vredeswandelingen die in het land worden gehouden.

De Tilburgse Walk of Peace loopt door allerlei 'grensgebieden' van de stad: arme en rijke buurten, woonwijken en zakencentra, oude en nieuwe stadsdelen en allerlei geloofsgemeenschappen en parochies. De gedachte achter het thema is dat grenzen kunnen inperken maar ook ruimte geven. Vrede ontstaat waar grenzen worden overschreden, maar misschien ook wel waar ze worden gerespecteerd. Tilburg wil zich langs deze grenslijnen bezinnen op de vraag wat deze grenzen betekenen. De Walk of Peace Tilburg wordt georganiseerd door de Ambassade van vrede kerkgemeenschap Petrus en Paulus en ondersteund door PAX en de Raad van Kerken.

Annemarieke Hollanders van PAX: "Een Walk of Peace staat voor hoop, verlangen naar vrede en geloof in samenleven. Dat dit niet altijd even eenvoudig is, mag zeker benoemd worden en ook aandacht krijgen tijdens een wandeling. Maar ik hoop vooral dat verschillende groepen binnen een gemeente al wandelend wat nader tot elkaar komen en leren begrijpen."

De wandeling in Tilburg start om 09.00 uur bij de Petrus en Pauluskerk aan de Vierwindenlaan, en eindigt hier om uiterlijk 12.00 uur. Deelname is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig. De wandeling is ongeveer 5 kilometer lang en toegankelijk voor iedereen.

Meer informatie over de Walk of Peace en over de Vredesweek in Tilburg is te vinden op www.paxvoorvrede.nl/vredesweek

|Doorsturen