Nieuws

Voedselbank zoekt vrijwillige schoonmakers

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De Tilburgse voedselbank moet voldoen aan strenge normen wat voedselveiligheid betreft. Daarom wordt elk jaar een onverwachtse keuring uitgevoerd door een door het NVWA aangesteld bureau. Evenals de voorgaande twee jaar is de organisatie dit jaar weer geslaagd. Voedselbank Tilburg scoort gemiddeld het cijfer 9 over de drie jaar dat men gecertificeerd is. Dit is vooral de verdienste van de vrijwilligers van de voedselbank.

De Tilburgse voedselbank wil blijven voldoen aan de strenge normen van voedselveiligheid. Daarbij is een zuivere, hygiënische werkomgeving van het allerhoogste belang. De huidige (te) kleine schoonmaakdienst is helaas niet bij machte om alles op een goede manier bij te houden, dus springen vrijwilligers regelmatig bij. Dit gaat wel ten koste van hun eigen werkzaamheden of het komt er als extra belasting bij.

Op zaterdag 9 maart a.s. houdt Voedselbank Tilburg van 09.00-15.00 uur een grote schoonmaak met behulp van NL Doet. De organisatie roept mensen op om mee te helpen. Voor iedereen is er wel een klusje, behalve voor kinderen. Voor hen is het te gevaarlijk en vraagt het werk teveel toezicht.

De voedselbank is op zoek naar een schoonmaakgroep van maximaal 9 personen. Wil je meedoen? Geef je dan op e-mail peno@tilburgsevoedselbank.nl Ook mensen die het hele jaar met de schoonmaak willen helpen kunnen zich aanmelden.

|Doorsturen