Sport

Activiteiten op Tilburgse Fanzone tijdens WEURO2017

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Tijdens het EK voetbal voor vrouwen worden op dinsdag 18, vrijdag 21, maandag 24, donderdag 27 en zondag 30 juli wedstrijden gespeeld in het Koning Willem II stadion.

KNVB Media

Op deze wedstrijddagen is er een EK-fanzone met allerlei activiteiten van 13.00 tot 20.00 uur op het Pieter Vreedeplein. Om 19.00 uur start onder begeleiding van een brassband en samen met alle fans de fanwalk richting de wedstrijd in het Koning Willem II stadion. Een wandeling van 2,5 km.

Op de kwartfinaledag (30 juli) is de EK fanzone open vanaf 13.00 uur. De eindtijd is nog niet bekend omdat er nog geen duidelijkheid is over de aanvang van de kwartfinalewedstrijd.

Elke wedstrijddag is er een ander programma voor de EK fanzone. Zo komen op dinsdag 18 juli drie IJslandse topbands op uitnodiging van de IJslandse voetbalbond naar Tilburg om op te treden: Glowie, Amabadama en Mc Gauti. Diezelfde dag zijn ook freestyle koning Soufiane Touzani en balkunstenares Chaimadame aanwezig om een show te geven. Op vrijdag 21 en zondag 30 juli verzorgt Nelson de Kok enkele interactieve voetbalshows. Ook vinden verschillende dansoptredens en -clinics plaats. De muziek op de fanzone wordt verzorgd door de Kidz-DJ met sportshow.

Rondom de derby der lage landen België-Nederland op maandag 24 juli zijn er speciale activiteiten op de EK Fanzone. Zo geven ex-internationals Kirsten van de Ven en Renée Slegers een clinic, is er een ING Pole Soccer toernooi met Anouk Hoogendijk en komt het Brabants Dagblad met een megagrote XXL Selfiestick, waarmee aanwezigen met één druk op de knop op de voorkant van het dagblad staan. De muziek wordt deze dag verzorgd door DJ Maurice, de Joel Borelli Show en de Dikdakkers. Op deze dag start om 18.30 uur de fanwalk richting het stadion. Ook de Oranje fanbus rijdt hierin mee.

|Doorsturen