Sport

Ook vierde generatie dansschool Van Opstal succesvol

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Afgelopen weekend vonden de Nederlandse kampioenschappen voor ballroom en latin dansen plaats in de Bonte Wever in Assen. Met een regen aan prijzen, een aantal Nederlandse danskampioenen en veel podium- en finaleplaatsen voor de wedstrijdploeg van de Tilburgse dansschool Van Opstal.

Wendell Potters (16), zoon van Monique van Opstal (3de generatie van de familie van Opstal), staat aan het begin van een loopbaan om in de voetsporen van zijn moeder en oom Ad van Opstal te treden. Hij werd Nederlands kampioen, samen met zijn danspartner Inge Zeebregts. Dit ook nog eens in het jaar dat dansschool van Opstal 85 jaar als familiebedrijf bestaat. In verschillende categorieën, leeftijden en niveaus werd er gedanst en veel medailles werden mee terug genomen naar Tilburg. De uitslagen:

Nederlandse kampioenen in de A-poule van de National amateurs: Wendell Potters en Inge Zeebregts en een derde plaats Dennis van der Linde en Valerie Rozenbrand; Nederlandse kampioenen Professionals Exhibition: Roel en Cynthia Rens; Masterclass Latin A-poule: 4de plaats Wouter Grootendorst en Evi Luijten, 9de plaats voor Wouter Stroes en Miloe Deenen; Masterclass B-poule: 2de Wendell Potters en Inge Zeebregts, 6 de plaats Kevin Wijnans en Esmée Hermans, 7de plaats Jean-Paul Hoppenbrouwers en Karjolieke van Broekhoven; Masterclass C-poule: 1ste plaats voor dennis van der Linde en Valerie Rozenbrand; Masterclass senior boven 30: 3de plaats Bram en Emilie Paulissen; Pre-amateurs A poule een 3de plaats voor Neville Blanchard en Janneke Hamers; Masterclass onder 19 youth: Vice-kampioenen Wendell Potters en Inge Zeebregts; Studenten-teammatch: 4de plaats.

Ook werd het Nederlands kampioenschap voor professionals gehouden. Deze dansparen komen uit alle hoeken van Nederland. De nummers 1 t/m 4 worden ook in de Tilburgse dansschool getraind.

Een zeer succesvol NK, waarvan een aantal zich kunnen voorbereiden op het EK en WK. Op zaterdag 23 september is er een reünie voor oud-leerlingen in het kader van het 85 jaar bestaan van de dansschool. Een aantal van deze paren zullen dan ook een fantastische show laten zien.

Kijk voor meer informatie over de reünie op www.dansvanopstal.nl

|Doorsturen