Sport

Pareltoernooi met twee dagen jeu de boules

Door Peter van Oirschot

OISTERWIJK - Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus wordt in Oisterwijk voor de 28e keer het grote Pareltoernooi gehouden.

Het toernooi wordt dit jaar gehouden op de banen van PCO aan de Moergestelseweg 32d in Oisterwijk en niet zoals voorheen op de Lind. Achter de huisartsenpraktijk en de poliklinieken ligt een schitterende accommodatie met liefst 42 banen buiten, twaalf binnenbanen, een prachtige kantine en een heerlijk terras.

Om zoveel mogelijk deelnemers mee te laten doen, is het toernooi verdeeld over twee dagen. De zaterdag is gereserveerd voor de recreanten en voor plaatselijke politici, die zaterdagmiddag in actie komen. Voor iedereen die graag een keer aan een jeu de boulestoernooi wil deelnemen is de zaterdag uitermate geschikt. De zondag is bestemd voor licentiehouders van de Nederlandse Jeu de Boules Bond en deelnemers uit België, Frankrijk en Duitsland.

Er wordt gespeeld in doublettes, in tweetallen. Er zijn twee poules en er worden vier wedstrijden gespeeld. Aan het eind is er een finale tussen de winnaar van de ene poule en de winnaar van de andere poule. De prijzen bestaan op zaterdag uit artikelen in natura. De wedstrijden beginnen zaterdag om 10.30 uur. Voor de deelnemers op zondag 20 augustus zijn geldprijzen beschikbaar, waarbij de eerste prijs € 250,- bedraagt. Deze spelers spelen eerst vijf wedstrijden in poules, waarna nog een finale volgt. De wedstrijden op zondag beginnen ook om 10.30 uur.

Mocht u besluiten om mee te doen dan kunt u bellen naar Ad Mathijssen, tel. 013-5331276 of mailen naar pco.inschrijven@gmail.com

|Doorsturen