Uit

Björn van der Doelen scoort met “De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer”

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC. Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant.

Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben… Intussen is Van der Doelen alweer klaar met zijn vierde album, wat hij de bijzondere titel heeft meegegeven: “De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer”.

Van der Doelen heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is. Op het podium staat een karakteristieke persoon die in staat is om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken. Verhalen en songs over gemis en verlangen, over liefde en eenzaamheid met hier en daar zijn eigen vleugje ‘Sympathy for the Devil’.
Björn van der Doelen speelt deze voorstelling met zijn band “de huursoldaten” in de bijzonder bezetting van viool, cello, contrabas, toetsen, pedalsteel, dobro, drums en gitaar:
Ruud vd Boogaard gitaar, zang, Mischa Porte drums, Harmen de Bresser contrabas, Alex Akela viool toetsen, Mathijs Leeuwis pedalsteel dobro gitaar, Mirthe de Jonge cello, Ellen Jeurissen zang.

Björn van der Doelen staat op zondag 23 april in Paradox. Aanvang 15:00 zaal 14:30 uur. Entree €10.00. Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg.

|Doorsturen