Uit

Hitmusical 'De Marathon' ook naar Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op het witte doek veroverde De Marathon een aantal jaar al vele harten, over een aantal weken waagt een grote groep sportievelingen zich daadwerkelijk aan de gevreesde 42 kilometer in Tilburg, en nu is De Marathon ook op het podium te zien als een heuse musical. Op dinsdag 17 en woensdag 18 oktober is de voorstelling te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg.

FOTO: DIM BALSEM

Herkenbaar, tragikomisch en oer-Hollands: zo worden zowel de film als de musical omschreven. De ontroerende en hilarische voorstelling vertelt over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart maar vooral de tong op de juiste plek. Voor de muziek tekende niemand minder dan Thomas Acda, voor sommigen wellicht beter bekend als een deel van het duo Acda & De Munnik. De hoofdrollen worden o.a. gespeeld door John Buijsman, Kees Boot en Jelka van Houten.

Gerard, Nico, Kees en Leo -vier Rotterdamse garagemonteurs- sleten tot voor kort hun dagen met moorkoppen, bier en klaverjassen. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje... Gaat dat lukken? De mannen gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Yusuf, oud-marathonloper, om de garage van hun vriend te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish.

De Marathon is op dinsdag 17 en woensdag 18 oktober te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg. Tickets zijn verkrijgbaar op www.theaterstilburg, aan de balie van InfoService en Tickets of telefonisch via 013-5432220.

 

 

|Doorsturen

Uw reactie