Uit

Rens van de Plas uit Biezenmortel kunstenaar voor Pak Je Kunst-automaten

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

De uit Biezenmortel afkomstige Rens (Cornelis) van de Plas is één van de kunstenaars voor Pak Je Kunst, een uit Tilburg afkomstig initiatief van beeldend kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen. Voor dit kunstproject schreef Van de Plas verschillende gedichtjes. Men kan een gedichtje tegenkomen bij de aankoop van een pakje uit één van de Pak Je Kunst-automaten die de provincie rijk is.
Pak Je Kunst (tevens Pak Je Kunst) is een kunstinitiatief waarbij oude sigarettenautomaten opnieuw ingezet worden voor de distributie van kleine kunstwerkjes. Verschillende dichters, beeldend kunstenaars, fotografen, ontwerpers en andere creatievelingen maken unieke composities om speciaal ontworpen sigarettendoosjes te vullen. In verschillende winkels kan men voor de prijs van vier euro een willekeurig pakje uit de automaat halen.

Voor dit project heeft de Biezenmortelse Rens van de Plas – die gedichten, verhalen en andere teksten schrijft onder het pseudoniem Rens Cornelis – enkele tientallen gedichtjes aangedragen van elk acht regels, welke binnenkort in de automaten aan te treffen zijn. Onderwerpen waaraan gedichtjes gewijd zijn, zijn onder andere het vertrekken, de stad en de zee, maar ook de liefde, de teleurstelling en het verdriet.

De Pak Je Kunst-automaten bevinden zich momenteel onder andere in boekhandel Gianotten/Mutsaers en café Bolle in Tilburg en boekhandel Adriaan Heinen in ’s-Hertogenbosch. Met enige regelmaat verschijnen de automaten ook op evenementen en festivals. Teksten van Van de Plas zijn onder andere te vinden op www.renscornelis.nl en op de Facebookpagina Rens Cornelis.

|Doorsturen