Uit

Tilburgse gezinnen de deur uit met het Naar Buiten! boekje

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

Op 23 april wordt door stichting OpGroeneVoet het Naar buiten! boekje gelanceerd. Het betreft een nieuwe, lokale uitgave om te laten zien dat er vele manieren om er op uit te trekken en mooie locaties te bezoeken in de regio Tilburg. Deze editie is gericht op dit voorjaar en deze zomer. In de herfst volgt de najaarseditie.

Het Naar buiten!-boekje is een kleurrijke verzameling van tips & activiteiten voor de vrije middagen en spontane weekend uitjes. Boer-gondische gezelligheid en groene buitenactiviteiten staan er in centraal.

Achterliggende gedachte
Vele evenementen en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur zijn goed zichtbaar in Tilburg. OpGroeneVoet en vele lokale partijen vinden het belangrijk ook te laten zien wat er is op het gebied van natuur en milieueducatie, buitenactiviteiten en in de omgeving rondom de stad. Kinderen zijn ten slotte de ondernemers, politici en ouders van de toekomst en buitenactiviteiten zijn nou eenmaal gezond.
OpGroeneVoet verzamelde 20 pagina’s vol voorjaar thema's waaronder: bijzondere Boeren, te gekke tuinen, expeditie tips, zaaien & oogsten en spelend leren. Ook bevat het kortingsbonnen en ter afsluiting een Naar buiten! kalender.

Het boekje zelf is gratis verkrijgbaar bij de Tilburgse tuincentra, verschillende MFA’s, het Brabants Natuurmuseum, boerderijwinkels, de Tilburgse locaties van de Bibliotheek Midden-Brabant en zal verspreid worden op Tilburgse groene schoolplein basisscholen en via Stichting OpGroeneVoet.
Om het boekje en de tips voor iedereen toegankelijk te maken is het boekje vanaf 24 april ook gratis te downloaden.

 

|Doorsturen