Wijknieuws

Lampionnen verlichten Piushaven Wintergloed

Door Peter van Oirschot

TILBURG - December staat bekend als de donkere maand, maar op zaterdag 9 december wordt de Tilburgse hemel warm verlicht.

Corné Hannink Fotografie

KWF Tilburg zet namelijk in samenwerking met Wintergloed een lampionnenactie op touw. Voor minimaal vijf euro kan een lampion worden gekocht en al het ingezamelde geld wordt gebruikt voor onderzoek naar en voorlichting over minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor de kankerpatiënt, de doelbesteding van KWF Kankerbestrijding.

 

Eén op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Hoewel we samen steeds dichterbij komen, is kanker nog steeds niet de wereld uit. KWF Kankerbestrijding zet zich in voor dit doel en met deze actie wil KWF Tilburg samen met de Tilburgers een bijdrage hieraan leveren. Vorig jaar bereikte de landelijke lampionnenactie van KWF Kankerbestrijding uitgebreid de media, waarbij de afsluitdijk verlicht werd door meer dan 6.000 lampionnen. Het bestuur van KWF Tilburg wil deze actie ook naar Tilburg halen en hoopt op hetzelfde succes.

 

Mensen kunnen online hun lampion bestellen en vanaf 18.30 uur ophalen aan de Havendijk ter hoogte van De Visserij, Tilburg te Water, Swinkelswinkel. Iedere lampion kan daar worden voorzien van een naam of tekst om steun te betuigen aan iedereen die met kanker te maken heeft, ziek is (geweest) of is overleden aan de gevolgen van kanker. De lampionnen worden vervolgens geplaatst aan de kade en symboliseren dat er niemand alleen voor staat. KWF Tilburg hoopt op deze wijze kracht, troost en verbinding met elkaar te creëren. Voor wie brandt jouw lampion? Doneer een lampion via https://acties.kwf.nl/lampionnenactiekwftilburg

|Doorsturen

Uw reactie