Wijknieuws

Unieke tentoonstelling vleesetende planten in De Oliemeulen

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Van 22 april t/m 28 mei staat Dierenpark De Oliemeulen in het teken van vleesetende planten.

Leden van de Facebookpagina 'Vleesetende planten' stellen in deze periode een deel van hun privé collectie levende planten, kennis en beeldmateriaal beschikbaar voor deze unieke tentoonstelling.

Wie kent ze niet, die grappige vleesetende plantjes in de tuincentra? Er bestaan ontzettend veel unieke en bijzondere exemplaren. De tentoonstelling start op vrijdag 22 april en is ook in de maand mei nog te zien. In het weekend van 5 t/m 7 mei zal de collectie worden uitgebreid en zullen tevens lezingen en voederdemonstraties worden verzorgd door leden van de Facebookpagina 'Vleesetende planten'. Zij

tonen u unieke planten uit hun privé collectie en staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en adviezen te geven over de verzorging en het kweken van deze planten. Tevens een kans voor zowel de beginner als de gevorderde liefhebber om in dit weekeind mede hobbyisten te ontmoeten.

Naast deze unieke tentoonstelling is er uiteraard nog veel meer te zien in De Oliemeulen. Zo vindt u hier een uitgebreide collectie reptielen. Naast de reptielen zijn buiten diverse apensoorten, stokstaartjes, servals, roofvogels en nog veel meer bijzondere dieren te bewonderen. In het weekeinde en tijdens de meivakantie wordt er tweemaal per dag een roofvogelshow gegeven.

Wilde u altijd al meer over vleesetende planten te weten komen, of lukt het u maar niet om ze in leven te houden? Breng dan een bezoek aan de tentoonstelling van 22 april tot en met 28 mei. Het dierenpark is ook tijdens de meivakantie elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en bevindt zich aan de Reitse Hoevenstraat 30 in Tilburg.

Meer informatie: www.oliemeulen.nl

|Doorsturen