Nieuws

21 nieuwe fiets- en wandelroutes in buitengebied Oisterwijk

Door Peter van Oirschot

OISTERWIJK - De samenwerkende horeca- en recreatieondernemers in het buitengebied van Oisterwijk hebben in samenwerking met Mannenwandelgroep Moergestel en Fietsverhuur Schepens 21 nieuwe fiets- en wandelroutes ontwikkeld door Oisterwijk en omgeving.

Toon Sanders

Aan de hand van verschillende thema's ('terrassen', 'natuur' of 'kinderen' ) kunnen fietsers de mooiste plekken van deze 'Parel in 't groen' ontdekken. Voor wandelaars is het buitengebied virtueel verdeeld in clusters met steeds een andere focus. Zo kun je bijvoorbeeld 'wandelen door 'authentiek ' (boeren)landschap' of langs 'boerderijen, bossen en beekdalen'.

De fietsroutes variëren van 24 tot 40 kilometer en hebben alle drie een eigen thema meegekregen. Zo is er de 'Terrassenroute' die langs tientallen pleisterplaatsen in het Oisterwijkse buitengebied trekt, de 'Parel in 't groen-route' die zich richt op de echte natuurliefhebber en de Fiets- en Speelroute' die langs verschillende speelplekken komt en daarom bijzonder geschikt is om met kinderen te doen. Voor alle routes geldt dat je zelf kiest waar je de route start en waar en hoe vaak je afstapt.

De wandelroutes variëren van 4 tot 11 kilometer en voeren door de verschillende 'clusters' van het Oisterwijkse buitengebied. Zo kun je o.a. wandelen 'door het hart van de Oisterwijkse Bossen en Vennen', door 'weids platteland', langs 'boerderijen, bossen en beekdalen' en door 'authentiek boerenlandschap'. In totaal zijn er zes van dit soort clusters met elk twee of drie wandelingen. Als bezoeker kies je dus zelf waar je zin in hebt, en hoe lang je de route maakt. Ook is er voor de echte natuurliefhebber een langere wandeling (11-16 km) uitgezet, die langs 16 van de 80 vennen komt: de 'Verrassende Vennenroute'.

De routes zijn online te vinden via website bezoekoisterwijk.nl, de verzamelplek voor toeristisch Oisterwijk. Daarnaast zijn de fietsroutes en de Verrassende Vennen wandelroute op handig A5-formaat verkrijgbaar bij o.a. de deelnemende horeca- en recreatieondernemers in het Oisterwijkse buitengebied en VVV Oisterwijk.

|Doorsturen