Nieuws

45 jaar jong: Lamarotte viert verjaardagsfeest

Door Caroline van de Oetelaar

TILBURG - Lamarotte viert haar 45 verjaardag. Het feest wordt gehouden op zaterdagavond 23 november in de VIP-ruimtes van het Willem II-stadion. Natuurlijk spelen de jubilarissen zelf, maar wordt er ook flink gemusiceerd door andere bands.

Zo kunt u uitkijken naar Sugarpie & the Candymen uit Italië. Dit is speelplezier, geweldige humor en virtuositeit tegelijk. “Umwerfend” luidden dan ook de recensies bij onze oosterburen. Toen Lamarotte deze band in Duitsland ontmoette, ontstond er meteen een vriendschapsband. Zodra duidelijk werd dat er in november “iets te vieren” was, meldden de Italianen zich spontaan aan. Hebt u ooit een uitvoering van Queens “Bohemian Rapsody” in swing gehoord? Laat u dan verrassen!

 

Ook treden de mannen van ”Jazz Connection” uit Breda op! Zij waren het afgelopen jazzfestival in Breda verantwoordelijk voor een spetterende eindshow; de Havermarkt werd bijna afgebroken. Fantastische instrumentbeheersing, klinkende aankondigingen en prachtige pakken. En dat allemaal van Brabantse bodem.

 

Uit Scandinavië stonden de mannen van Henning Munk & Plumperne te trappelen om in Tilburg op te treden! Dit Deens/Zweedse gezelschap is vooral geïnspireerd door Sidney Bechet. Zij gaan prachtige ballades en opzwepende stukken jazz ten gehore brengen! Alsof dat allemaal niet genoeg is, kunt u ook genieten van Feigelli Prisor en zijn musici; virtuoos gitaarspel en ongeëvenaarde Sintiklanken.

 

Rondtrekkend met gitaar en contrabas, zullen ook Ton & Tonnie regelmatig in uw nabijheid te beluisteren zijn. Deze twee goed op elkaar ingespeelde Tilburgers weten met hun aanstekelijke humoristische en romantische liedjes iedereen te laten lachen, zwijmelen , meezingen of te ontroeren. Echt heel bijzonder!

 

Niet alleen bij uw entree in het Willem II stadion maar ook later op het feest zult u worden overweldigd door de BE-Brassband uit Berkel-Enschot. Deze band, die louter uit lokale routiniers bestaat, timmert al weer ruim 10 jaar aan de weg. Lekkere jazz en goed gearrangeerde stukken: funky bass lines & crazy rhytm!

 

Bent u muziekliefhebber? Dan kunt u op deze avond niet ontbreken! Niet alleen de kwaliteit maar ook de diversiteit van de verschillende bands zorgen ervoor dat er voor iedere muziekfijnproever iets moois te beleven is.

 

Kaarten zijn á 10 euro online te bestellen: www.lamarotte.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld