Nieuws

Aan Tafel College over (de)radicalisering

Door Petra Jansen

TILBURG - Op donderdag 26 oktober organiseren Fontys Hogeschool Pedagogiek en Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten (SJS) Brabant een tweede 'Aan Tafel College'. Thema is (de)radicalisering.

Dit bijzindere college wordt gehouden In navolging van de succesvolle 'Aan tafel'-ontbijtsessies en het eerste Aan Tafel College dat in mei heeft plaatsgevonden De Aan Tafel Ontbijtsessies zijn een serie succesvolle bijeenkomsten voor professionals van Jeugdhulpaanbieders, toegangsteams, maatschappelijke partners en docenten & studenten Pedagogiek. Elke bijeenkomst staat in het teken van een thema. Deze avondcolleges zijn gratis toegankelijk voor (toekomstige) jeugdprofessionals in brede zin. Tijdens de colleges zullen onderwerpen behandeld worden die eerder tijdens een ontbijtsessie aan bod zijn gekomen. Door middel van o.a. lezingen van gastdocenten wordt dieper op de inhoud ingegaan.

Het tweede Aan Tafel College wordt verzorgd door Cherif Al Maliki, theoloog en anti-radicaliseringexpert en o.a. werkzaam bij Contour de Twern. Hij geeft een verdiepend college als vervolg op de ontbijtsessie Radicalisering die eerder dit jaar heeft plaatsgevonden. Cherif gaat met name in op de achtergrond en aanpak van radicalisering en polarisatie. Dit college bevat ook praktische tips voor jeugdprofessionals. Aanmelden kan via de aanmeldmodule: www.aantafelbijsjsenfontys.nl. De koffie staat om 18.45 uur klaar, het college start om 19.00 uur en duurt tot uiterlijk 20.30 uur. Het college vindt plaats op locatie van Fontys Hogeschool Pedagogiek: Professor Goossenslaan 1-01 in Tilburg, in het Mollergebouw P1.

|Doorsturen