Nieuws

Actie 'Tilburg Fietst voor Tilburg' verlengd


TILBURG - 770 Tilburgers fietsten de afgelopen twee maanden mee met de gemeentelijke actie 'Tilburg Fietst voor Tilburg'.

In korte tijd behaalden ze samen het doel: het bij elkaar rijden van een bedrag voor de aanschaf van 20 opgeknapte fietsen voor Tilburgers, die zich de aanschaf van een fiets helaas niet kunnen veroorloven. Nu de deelnemers samen 100.000 kilometers hebben gefietst in de stad, worden deze fietsen beschikbaar gesteld. Dat gebeurt na de vakantie, want wegens het grote succes wordt de actie verlengd. Wanneer er 200.000 kilometers op de teller staan worden er nog eens 20 opgeknapte fietsen vergeven. In totaal maar liefst 40 stuks dus.

De gemeente wil met de actie iedereen aanmoedigen om voor ritjes naar de binnenstad en naar winkelcentra de fiets te pakken. De actie draagt tegelijk bij aan een toename van lokale sociale betrokkenheid en concrete hulp aan degenen, die dat hard nodig hebben. De gemeente werkt voor de campagne samen met de makers van de smartphone app Ring-Ring en met partners Contour de Twern en de Voedselbank Tilburg.

Degenen die willen meehelpen om ook het opgehoogde doel te behalen, kunnen meedoen aan de actie door de gratis Ring-Ring app te downloaden via iPhone of Android. Na installatie van de app moet een gratis account worden aangemaakt. Via een ingebouwde gps-tracker gaat de teller automatisch lopen zodra je binnen de gemeentegrenzen van Tilburg fietst.

Meedoen met de campagne heeft positieve gevolgen voor stad en deelnemers. Fietsen is goed voor lichaam en geest. Het fietsen zorgt bovendien voor minder uitstoot. Het gebruik van de app helpt fietsdata te verzamelen. Deze worden anoniem opgeslagen en gebruikt om de stad fietsvriendelijker te blijven maken.

|Doorsturen