Nieuws

Andere kijk op reizen naar Santiago de Compostela

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op 28 juni presenteert Leon van Corven zijn debuutbundel GAAN — Een poëtische zoektocht naar Santiago de Compostela.

In de bundel, rijk geïllustreerd met ruim 50 originele pentekeningen van Rudolf Matulessya, neemt de dichter de lezers mee op een wonderlijke tocht naar de oude pelgrimsstad Santiago de Compostela. De 67 gedichten en één lied (in ruim 140 pagina's) vertellen geen verhaal, maar wel hoe het was.

"Als reizen me iets geleerd heeft, dan is het wel de absolute waarde van vrijheid en gezondheid", zegt Leon van Corven." Iedereen heeft daar recht op. Van jongs af aan. Daarom hebben we besloten om de volledige opbrengst van de bundel ten goede te laten komen aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De opzet van de bundel is persoonlijk, maar ook bewust zó geschreven, dat iedereen ervan kan genieten. Poëzie hoeft en mág niet moeilijk zijn. Daarom vroeg ik Rudolf Matulessya om de gedichten van illustraties te voorzien. Dankzij zijn verrassende stijl, is de bundel niet alleen een 'leesboek', maar zeker ook een 'kijkboek' geworden."

Op woensdag 28 juni wordt de bundel vanaf 18.00 uur officieel en feestelijk gepresenteerd in De Visserij, Havendijk 36 in Tilburg. Op het programma staat o.a. een presentatie van voormalig stadsdichter Jace van de Ven, optreden van Robert Smit en Friends, veiling illustraties en diverse andere optredens.

Belangstellenden kunnen hierbij aanwezig zijn. Entree: 20 euro. Daarvoor word je feestelijk ontvangen met een hapje en een drankje, maak je de festiviteiten rondom de presentatie mee en... je ontvangt een door schrijver en illustrator gesigneerd exemplaar van het boek. Omdat de opbrengsten van het boek 100% naar de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) gaan, wordt een entreeprijs geheven. De rest van de avond zullen consumpties voor eigen rekening zijn, teneinde de opbrengst voor KiKa zo hoog mogelijk te houden.

De entree zonder boek (alléén als je samen met iemand komt die wél een boek afneemt) bedraagt 5 euro. Opgeven uiterlijk 23 juni via leon@3co.nu en het betreffende bedrag overmaken op NL41INGB0003116571 t.n.v. L. van Corven, o.v.v. Presentatie GAAN en mailadres.

Na 28 juni kan de bundel besteld worden door 15 euro en eventuele verzendkosten à 4 euro over te maken op NL41INGB0003116571 t.n.v. L. van Corven, o.v.v. Bundel GAAN en (mail)adres. De bundel is vanaf dat moment ook voor 17,50 euro verkrijgbaar bij o.a. Boekhandel Livius de Zevensprong, Nieuwlandstraat 27 in Tilburg .

|Doorsturen