Nieuws

Around the Xmas Tree van popkoor AkoorT

Door Joost de Beer

TILBURG - Mensen die het financieel heel zwaar hebben willen we een fijne avond in kerstsfeer bezorgen: gratis genieten van onze voorstelling met een drankje en een hapje om ze zo een beetje uit hun sociaal isolement te halen.

Ad Kruize

In overleg met bevoegde organisaties zoals de Voedselbank, Actief Zorg, Quiet Community Tilburg, ... nodigen we mensen uit die momenteel niet of nauwelijks op eigen houtje in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

 

Voor de goede orde: popkoor AkoorT wil zelf niet verdienen aan deze productie, doelstelling is om quitte te spelen. Maar hoe hoger de kaartverkoop, hoe meer mensen we blij kunnen maken met een avondje weg van hun dagelijkse zorgen en ze zo met een hopelijk beter gevoel de kerstdagen in kunnen sturen.

De voorstelling:

We willen de sfeer creeren van de authentieke nachtmis, maar dan zonder de Bijbelse elementen. Er is wel aandacht voor het thema wat we gekozen hebben: eenzaamheid en verbondenheid in de kerstperiode. Dit doen we door vooraf ingesproken berichtjes van onbekende en bekende Tilburgers (Rolph Dols wethouder Welzijn, Zorg en Ouderen van de gemeente Tilburg; dichter en journalist Ko de Laat; stadsdichter Anton Dautzenberg; cabaretiere Karin Bruers) en door foto’s die tussen de muziek door getoond zal worden.

 Sfeervolle en vlotte kerstmuziek wordt afgewisseld met pop en andere muziekstromingen. Popkoor AkoorT treedt daarbij in wisselende samenwerking op met:
-Julian Thomas, een singer-songwriter die al met Marco Borsato en Venice op grote podia (zoals de HMH en Gelredome) stond en diverse keren op tv was (DWDD, Ivo Niehe,….)
- het strijkersduo Floor Bakker en Bo van de Abeelen (Fontys)
- Margaret Forrest en Friends (harp)
- Songbirds, een tienerkoor olv Louise Donker
Voorafgaand aan de voorstelling treden 2 Factorium kinder-gezelschappen op in de foyer van het Klasse Theater: kinderkoor Muziekbende en een harp-ensemble.
Kaarten (15 Euro) zijn online te bestellen via de website: 
https://www.akoort.nl/products/6/tickets


Voor de goede orde: wij verdienen zelf niet aan deze productie, doelstelling is om quitte te spelen. Maar hoe hoger de kaartverkoop, hoe meer mensen we blij kunnen maken met een avondje weg van hun dagelijkse zorgen en ze zo met een hopelijk beter gevoel de kerstdagen in kunnen sturen.

 

|Doorsturen

Tilburg in Beeld