Nieuws

Bedevaart naar Kevelaer


TILBURG - Voor het tweede jaar op rij wordt een grootse dekenale bedevaart gehouden naar het Duitse bedevaartoord Kevelaer. Rijwielbedevaart Tilburg-Kevelaer en de parochies Johannes XXIII, Peerke Donders en de Broederschap O.L.V. van Kevelaer hebben zich verenigd in deze bedevaart op 7 en 8 september.

Op zaterdag 7 september stapt in alle vroegte een grote groep pelgrims op de fiets om de tocht van circa 100 km naar Kevelaer te maken. Enkele uren later zullen bussen volgen, die op enkele opstapplaatsen de bedevaartgangers zullen ophalen. Net na het middaguur zullen alle pelgrims zich in Kevelaer bij elkaar voegen om als grote groep de Kruisweg te bidden en in processie door de hoofdstraat van Kevelaer te gaan om in de grote basiliek de Heilige mis te houden. De buspelgrims zullen op zaterdag weer terug naar huis gaan, de fietspelgrims overnachten in Kevelaer en zullen op zondag na een dienst de terugreis aanvaarden.

Hoewel de programma’s van fiets- en busbedevaart enigszins van elkaar verschillen, zal het overgrote deel van het programma gezamenlijk worden gehouden. Publicatie van het programma en de adressen voor opgave zijn te vinden in verschillende kerken van het dekenaat.

Het pastorale team en de besturen van de deelnemende bedevaartgroepen hopen op deelname van veel pelgrims. Wilt u zich nu aanmelden, dan kan dat via e-mail kevelaer.johannesxxiii@gmail.com (voor de busbedevaart) of freekvanderheijden@planet.nl (voor de fietsbedevaart).

|Doorsturen

Tilburg in Beeld