Nieuws

Benefietconcert voor Gijsje Eigenwijsje


TILBURG - Muziektheater 4 Regulier en Klassiek presenteert op 24 januari het benefietconcert Een avondje eigenwijs! in de theaterzaal van Factorium. Aanvang om 20.00 uur. Het publiek wordt een avond meegenomen met nummers uit het klassieke en musical repertoire. En steunt er ook nog eens een goed doel mee, de stichting Gijsje Eigenwijsje.

Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de negenjarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven met als doel om gezinnen van ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg aan te kunnen bieden. Hij gunde hen, net zoals hij zelf had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode.

Na het bericht over de levensbedreigende ziekte van Gijs stond de wereld van het gezin op zijn kop. Vader, moeder, Gijs en 10-jarige broer Bart belandden in een rollercoaster van emoties. Voor Gijs werd gelukkig veel georganiseerd, waardoor hij soms het ziek zijn helemaal kon vergeten en gewoon kind kon zijn.

Omdat Gijs dit andere kinderen ook zo gunde, had hij de droom om terminaal zieke kinderen een 'warm nest' te geven. Even samenzijn, weg van de ellende, genieten van elkaar, zoals hij het zelf ook had ervaren. Hij wilde dat andere kinderen ook die warmte van familie en vrienden, dat beetje geluk, konden hebben. Er moest een huisje komen waar de gezinnen met hun zieke kind naartoe konden.

Kaartjes voor het concert kosten 10 euro en 5 euro voor jongeren en studenten. Reserveren kan via e-mail benefietconcert17@gmail.com

|Doorsturen