Nieuws

Bewoners AZC doen vrijwilligerswerk in groenvoorziening

Door Peter van Oirschot

OISTERWIJK - Veertien bewoners van het AZC Oisterwijk hebben woensdag 13 december een getuigschrift ontvangen uit handen van wethouder Peter Smit. Ze ontvingen de getuigschriften voor hun vrijwilligerswerk in de groenvoorziening bij WSD in Oisterwijk. De bewoners van het AZC kozen voor dit werk omdat ze heel graag aan de slag wilden. De vergunninghouders bleken gemotiveerde harde werkers.

De samenwerking tussen het AZC en WSD, om bewoners van het AZC vrijwilligerswerk in de groenvoorziening te bieden, startte een half jaar geleden als proef. Wethouder Peter Smit: "Als student heb ik zelf ervaren dat werken en leren de beste combinatie is om je te ontwikkelen. Dat geldt voor iedereen. De mensen uit het AZC kunnen door te werken onze taal leren en leren hoe werken in Nederland gaat. De proef blijkt effectief en ook in Den Haag is al interesse getoond voor ons initiatief. Ik hoop," sprak Smit tot de groep, "dat jullie de taal snel leren zodat je bijvoorbeeld op het werk een keer een grapje kunt maken want dat breekt het ijs op de werkvloer."

De vrijwilligers zijn blij met het getuigschrift en toonden zich dankbaar. Met het getuigschrift in handen kunnen ze toekomstige werkgevers laten zien dat ze werkervaring opgedaan hebben in Nederland. Zij vergroten hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt.

|Doorsturen