In Beeld

Bij De LAATSTE EDITIE:

Spiraal

Door Joost de Beer

In het Spoorpark staat sinds kort de Kempentoren. Een nieuw pronkstuk dat onze stad rijker is geworden. De bezoeker kan via een spiraal naar de top klimmen en daar op een hoogte van 31 meter aanschouwen tot wat Tilburg gegroeid is.

Opgaande spiraal

Als in een opgaande spiraal is Tilburg de afgelopen decennia naar een trotse stad gegroeid. Een stad waar het goed toeven is en waar Koning Willem II met recht de historische woorden sprak: ‘Hier adem ik vrij en voel mij gelukkig’.

Een stad waar je ook trots op kùnt zijn, was het maar om wat er allemaal in Tilburg te zien en te beleven is.

Sinds 1957, bijna 63 jaar, berichtte de Tilburgse Koerier wekelijks van wat er in de stad en de regio speelde. De Koerier plaatste de boodschap/advertentie van de lokale middenstand en daarmee ontstond ruimte voor gratis nieuws en wetenswaardigheden, waarmee de lezer een complete en gratis krant in zijn brievenbus kreeg.

Hieraan komt met deze editie een einde.

 

Neergaande spiraal

De afgelopen jaren is gebleken dat deze manier van berichtgeving enorm veranderd is. De lokale ondernemer heeft het zwaar te verduren. De consument gebruikt het internet voor de boodschappen en de betrokkenheid bij de winkels in de straat daalt met rasse schreden.

Publiciteit gebeurt steeds meer via social media en daarmee slinkt de inkomstenbron voor de gratis huis-aan-huisbladen. Samen met steeds stijgende kosten en groeiende problemen m.b.t. bezorging zorgt dit voor een neergaande spiraal die naar mijn mening onomkeerbaar is.

Met enorm veel spijt neemt de Tilburgse Koerier dan ook afscheid van u.

 

Hou Tilburg hoog in het vaandel!

Het ga u goed!

 

Joost de Beer

Uitgever van De Tilburgse Koerier

 

|Doorsturen

P. Drijvers

2019-12-20 08:40:19

Beste TK

Met grote schrik heb ik vernomen dat ik op dit moment de laatste editie ooit van de TK voor me heb liggen.

Voor mij is deze krant in combinatie met het Stadsnieuws de enige mogelijkheid om op een toegankelijke manier kennis te kunnen nemen van wat er in mijn gemeente gebeurt. Belangrijk gemeentenieuws, raadswerk, evenementen en andere activiteiten in de stad etc. etc. staat vanaf nu niet meer ter mijner beschikking.

Ik snap dat economische overwegingen van belang zijn in uw besluitvorming maar nu vertrekken jullie als een dief in de nacht zonder een oplossing voor het gat wat jullie achterlaten aan te bieden. Ik voel me in de kou gezet en ben teleurgesteld in deze wijze van handelen. 

Ik ben niet verantwoordelijk voor de problemen die aan dit besluit ten grondslag liggen maar word wel getroffen door de wijze waarop jullie het hek achter jullie rug dichtgooien zonder om te kijken naar wat je achterlaat.

In de tekst van Joost de Beer wordt er gesproken over ondernemers en consumenten maar wordt de burger van Tilburg en de functie die de TK hiervoor vervult totaal buiten beschouwing gelaten. Ik vind dan ook dat het verdwijnen van deze krant getuigt van totale afwezigheid van respect voor de inwoners van onze gemeente en daarmee een onverantwoordelijk besluit.

Ik hoop dan ook dat u alsnog uw verantwoordelijkheid neemt en samen met de gemeente Tilburg gaat zoeken naar een goed en voor iedereen toegankelijk alternatief zodat wij, de betrokken burgers, niet verstoken blijven van info over het Tilburgse.

Mvg

P. Drijvers

Debbie

2019-12-21 10:01:51

Ik snap uw reactie. Echter is het volgens mij de taak van de gemeente om de burgers goed te informeren omtrent alle "gemeente-zaken". De TK was hier inderdaad altijd heel handig voor. Spijtig dat de TK gaat verdwijnen, maar als het niet meer rendabel is dan houdt het op. Dat neemt niet weg dat de aankondiging iets eerder had gemogen vanuit de TK! Ik hoop dan ook dat de gemeente de verantwoordelijkheid neemt om hun burgers op een andere manier te informeren.

Rudie

2019-12-23 02:39:58

rvmstudio.wixsite.com/rudieverploegen

Ik heb er 18 jaar met plezier gewerkt maar zoek nu noodgedwongen een nieuwe baan...

Gebruik uw netwerk en bekijk mijn digitaal portfolio in de bovenstasnde link. Hartelijk dank voor het delen. 

Ruud

2020-01-11 09:54:28

Heel jammer dat TK stopt, heb het altijd een veel betere krant gevonden dan het Stadsnieuws, dus vind het wel erg vreemd. Hoe kon het zo ver komen? Mismanagement misschien? Slecht PR? We zullen het nooit weten :(.

Ik weet het nu pas omdat ik al zo'n 12 weken geen TK meer gekregen heb, en maar geen bericht waarom niet.

ERG JAMMER MENSEN!!!!

Mvg,

Ruud


Tilburg in Beeld