Nieuws

Bijzondere stage studenten ROC in Gambia


TILBURG - Tijmen van de Merbel, student aan het ROC Tilburg, gaat samen met zijn compagnon Jimmy Bruikman een uitdagende stage lopen in Gambia.

Het duo zal onder de naam `Engineers zonder grenzen¿ tien weken in het Afrikaanse land verblijven. Daarin zullen ze drie weken reizen en zeven weken stage lopen. Het tweetal zit van 10 februari tot en met 21 april in Gambia. De reis is tot stand gekomen in samenwerking met de stichting Go For Africa. De stichting Go For Africa zet zich in voor de samenleving in Gambia en staat voor: samen leren, avontuur, samenwerking in ontwikkeling, duurzaam hergebruik en sociaal.

Wat gaat Engineers zonder grenzen doen in Gambia? Tijmen en Jimmy zullen met een zelf gekochte en opgeknapte auto naar Gambia rijden. De auto wordt na hun verblijf gedoneerd aan de plaatselijke bevolking en zal gebruikt worden als ambulance of schoolbus. Als de auto niet meer kan functioneren zal de auto worden gebruikt als educatief middel.

Projecten

Tijdens hun verblijf in Gambia gaat `Engineers zonder grenzen¿ leraren in Gambia ondersteunen bij het geven van technisch onderwijs. Ze zullen hun kennis over techniek zo goed mogelijk overbrengen door het uitvoeren van diverse educatieve projecten die via het ROC Tilburg in Nederland zijn voorbereid.

Het duo kan alle (financiële) steun gebruiken en roept iedereen op om hun werk in Gambia te ondersteunen. Daarvoor zijn verschillende sponsorpakketten beschikbaar. U kunt voor meer informatie een mail sturen naar engineerszondergrenzen@gmail.com Losse donaties zijn ook welkom en kunnen worden gedaan via IBAN-nummer: NL44 RABO 0330 6647 94.

|Doorsturen