Nieuws

Binnenstad weer in teken van de Meimarkt


TILBURG - Ook dit jaar is het weer MeiMarkt in juni. Eigenlijk maakt het niet uit, mei of juni, want het wordt ongetwijfeld weer een grandioos evenement.

De voorzover bekend grootste nachtelijke rommelmarkt van Nederland vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juni. De hele binnenstad staat dan weer vol met kramen waar van alles te koop is. Alles! En niet duur! Je kunt snuffelen tot je er bij neer valt. De 39ste editie zal minstens even groots en meeslepend zijn als alle vorige edities.

De koopjesjagers staan op zaterdagavond te trappelen om te beginnen aan hun tocht langs alle kramen en ze gaan door tot in de kleine uurtjes. Daarna komen de doorzakkers het van hen overnemen. In de zondagse ochtenduren komt daar de jeugd bij met een speciaal kinderplein op de Heuvel. Daar vind je dan voor een habbekrats de mooiste spulletjes.

De markt is een feest voor kopers en verkopers. De markt is op zich al gezellig, maar er is veel meer te doen. Voor de kinderen is er gratis schminken door Evie en springen op het luchtkussen en in de ballenbak. De volwassenen kunnen luisteren naar optredens van zangkoor de Begonia¿s of naar de klanken van feestorkest Fist of van Proost. Het guitaarduo Shell-Free treedt op en er is een swingend dixielandmuziekje van de Music-Boys.

Op zaterdagavond is er op de Heuvel voor het eerst een grote silent disco. Een bijzonder schouwspel van lichtgevende koptelefoons en dansende en zingende mensen. Ook hier geldt dat het gratis en voor niets is.

Meer informatie: www.meimarkt.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld