Nieuws

BIT vindt dat Reeshof kandidaat is voor een Transferium, door de treinverbinding met centrum

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

De autodruk op het centrum verminderen, door een transferium vinden veel politieke partijen een goed idee. Bit wil 4 transferia in hele stad, om uit alle windstreken automobilisten op te vangen.

De parkeerplaatsen aan de Dalemdreef bij de Reeshof speeltuin zijn uitermate geschikt om als Transferium te dienen. BIT meent dat je zo’n terrein moet opplussen en meer moet bieden dan louter gratis parkeerplaatsen. “Om te laten zien dat je er ook een stukje stadspromotie mee kunt maken, gaan we op een ludieke manier het Reeshof Transferium openen”, aldus Jontie Haans. Zo kunnen reizigers met een heuse paardensjees vanuit het parkeerterrein naar het station gebracht worden. Zijn er elektrische fietsen beschikbaar en kan er zelfs met een elektrische step naar station Reeshof gereden worden. “Natuurlijk kunnen mensen ook eenvoudig te voet naar het station toe, dat duurt ongeveer 10 minuutjes”, weet Jontie Haans de nummer 2 op de lijst. Met transferia op alle windrichtingen, hoeven automobilisten niet om te rijden en vervuilen derhalve minder. Iedereen is welkom om bij dit officieuze moment aanwezig te zijn.
De start van de activiteiten is gepland op vrijdag 9 maart om 16 uur op het parkeerterrein van de Reeshof speeltuin aan de Dalemdreef.

|Doorsturen