Nieuws

Boeken rond het Paleis ook in bibliotheek centrum

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondag 27 augustus is de twintigste editie van de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland.

Rondom het Paleis-Raadhuis in het centrum van Tilburg vind je honderden kramen van zowel particuliere als zakelijke verkopers. Loop die dag ook even de Bibliotheek Tilburg Centrum binnen voor een gevarieerd literair programma en de verkoop van afgeschreven boeken.

Na de installatie van de nieuwe stadsdichter in het Paleis-Raadhuis (13.00¿14.00 uur) is er in Bibliotheek Tilburg Centrum aan het Koningsplein een gratis toegankelijk literair programma, dat duurt van 14.15 tot 15.30 uur.

Er zijn dan onder meer optredens van de nieuwe stadsdichter Onias Landveld en junior stadsdichter Rozelijn van Gurp. Verder is er een presentatie van deelnemers van de schrijfateliers, die teksten schreven bij foto's van Wigo Worsseling (Udenhout) en Julius de Groot (Tilburg), twee grote namen in de urbexfotografie, en is er de boekpresentatie van 'Boeken uit de doeken, Biblioconologische schetsen', geschreven door de Tilburgers Martin Hulsenboom en Peter IJsenbrant. Daarnaast de lezing 'Het boek in de beeldende kunst' door Lisa Kuitert, hoogleraar Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en verder de onthulling van een portret van de stadsdichter, presentatie van het TilburgsAns pictogram Boeken rond het Paleis en muziek.

Ook buiten op de boekenmarkt zijn er volop literaire verrassingen. Voor de Bibliotheek Tilburg Centrum is er van 10.00-16.00 uur een verkoop van afgeschreven boeken. Neem ook een kijkje in de OpenDichtBus, doe mee aan een workshop Stiftpoëzie of onderwerp je aan een Cartoon Consult.

Een nieuw onderdeel van Boeken rond het Paleis is het Kinderplein bij het Paleis-Raadhuis, waar bekende illustratoren als Charlotte Dematons ('Nederland') of Rick de Haas ('Mees Kees', 'De Gorgels' van komiek Jochem Myjer) gratis workshops geven. Ook verzorgt Ester van Zundert van het Kinderschrijfatelier een gratis workshop schrijven voor kinderen en kom je er kindertheater Erwazzus tegen.

 

Boeken rond het Paleis is een samenwerking tussen Stichting Cools, Tilt, Livius de Zevensprong en de Bibliotheek Midden-Brabant. Kijk voor meer informatie en het volledige dagprogramma op www.stichtingcools.nl/boeken-rond-het-paleis

|Doorsturen