Nieuws

Boekpresentatie 'Waarom de kerk'

Door Petra Jansen

TILBURG - Op zaterdag 22 juni wordt tijdens de CobbenhagenAvond in studentenkerk Maranatha de eerste Nederlandse edtie gepresenteerd van het boek 'Waarom de kerk'.

'Waarom de Kerk' is het derde en laatste deel van het ParCours, een eigentijdse inleiding in het christendom door de Italiaanse docent en theologieprofessor Luigi Giussani. Het eerste deel, Het religieuze zintuig (2017), behandelt de mens als behoefte aan het oneindige. Het tweede deel, Aan de oorsprong van de christelijke claim (2018), gaat over Jezus van Nazareth. De boeken werden vertaald door Michiel Peeters, studentenpastor van Tilburg University. Het boek wordt gerpesenteerd door Filip de Rycke, rector van het diocesaan seminarie Sint-Janscentrum, en Arjan Plaisier, voormalig scriba van de Protestantse Kerk in Nederland.

CobbenhagenAvonden

De CobbenhagenAvonden zijn door het studentenpastoraat van Tilburg University, studentenkerk Maranatha en katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden. In de geest van universiteitsstichter Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en regio Tilburg bij elkaar brengen. De avonden beginnen om 20.00 uur in studentenkerk Maranatha aan Prof. Cobbenhagenlaan 19 in Tilburg. Na het `formele¿ gedeelte volgt er een borrel met boekentafel. De avonden zijn vrij toegankelijk. Na afloop is er een collecte. Voor mensen die geen Nederlands verstaan wordt een Engelse vertaling verzorgd (graag een FM-ontvanger met headset meenemen). Meer informatie: www.cobbenhagenavonden.nl.

|Doorsturen