Nieuws

Boerendag en Oldtimershow Alphen groter dan ooit

Door Peter van Oirschot

ALPHEN - Op zaterdag 12 augustus staat in Alphen de 34e editie van de Boerendag en Oldtimershow in op het programma.

Deze Boerendag overtreft alle voorgaande edities. Het thema van de dag is Melk: we lusse er wel pap van....... De bezoekers kunnen o.a. kennismaken met handmelken, machinaal melken en het tankmelken.

Wat de oldtimershow betreft staat dit jaar het tractormerk Massey-Ferguson centraal. Verder zijn bekende andere oldtimers te bezichtigen zoals tractoren, stationaire motoren, (vracht)auto's, motoren en (brom)fietsen.

Er is verder een bomfiets- en Solex-tocht uitgezet. Dat betekent 65 km toeren door het mooie Brabantse land. Zorg wel dat je om 10.00 uur aanwezig bent als je mee wilt rijden.

Op het programma staat verder het boerenleven uit het begin van de vorige eeuw en de presentatie van oude ambachten, zoals manden vlechten, quilten, spinnen van wol, kantklossen, strooipoppen maken, wassen op grootmoederswijze, koken van oude gerechten, vilten, roggebrood met vet eten, leder bewerken en zeis 'haoren'. Daarnaast is er een markt waar allerlei producten uit de regio gepromoot worden en zijn er de hele dag demonstraties. Zo zal een hoefsmid Belgische paarden beslaan, is er volksdansen en is er ganzen drijven met Border Collies.

Kinderen mogen meerijden op een oude boerenkar, zich laten schminken en kunnen zich uitleven op een springkasteel. Verder is er voor hen een draaimolen, kunnen ze een ritje maken op een pony, mee helpen koken en wassen, dieren knuffelen, bijen zoeken, koekjes versieren, maïskolven pellen en vermalen, een koe melken en nog veel meer.

Meer informatie: www.boerendagalphen.nl

|Doorsturen