Nieuws

Bomenrondleiding om de watertoren

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Stichting Stadsbomen organiseert op maandagavond 19 juni en dinsdagavond 27 juni voor het vijfde jaar op rij een rondleiding door het Kromhoutpark, Regenboogpark en Hagelkruisplein.

Stichting Stadsbomen neemt u graag mee door deze drie unieke parken. In het Kromhoutpark uit 1991 blijkt een verrassend groot aantal lindes van monumentale omvang te staan. (Zeer) bijzonder, wat weinigen beseffen, is ook dat er meerdere soorten monumentale lindes blijken te staan. Zoals Tilburgs dikste treurlindes. Voorheen vormden ze een onderdeel van de voormalige in 1913 opgeleverde Kromhoutkazerne. Ze zijn in imposante rijen geplant. Zie ook de unieke rij dikke platanen tussen flats en vijver. Een deel van die lindes bloeit nu. Op warmere dagen produceren de lindebloempjes een aangename zoete geur, door het hele park en de wegen eromheen waarneembaar. Ook het aparte parkontwerp en de geschiedenis van dit voormalige kazerneterrein komt aan bod.

Het Regenboogpark is in 2001 aangelegd met behoud van de monumentale bomen op het voormalige Regenboogterrein. Het parkje aan het Hagelkruisplein is in 1938 aangelegd door Leonard Springer. Grootste blikvanger is de unieke en zeer zeldzame monumentale rode beuk.

De rondleidingen starten om 19.15 uur bij de watertoren aan de Bredaseweg en duren tot 21.00 uur.

|Doorsturen