Nieuws

Brabant zet schijnwerpers op boeiende familieband


'S-HERTOGENBOSCH - Zaterdag 4 november vindt in het provinciehuis in 's-Hertogenbosch de Brabantdag Familiegeschiedenis plaats.

Provincie Noord-Brabant/Erik van der Burgt

Brabantse leden van de landelijke vereniging van genealogen (NGV) nemen het voortouw voor een reeks van evenementen in de komende jaren. De eerste is de Brabantdag Familiegeschiedenis. Jong en oud met belangstelling voor eigen roots is van harte welkom in het Brabantse provinciehuis. De activiteiten zijn niet alleen bedoeld voor mensen die al bezig zijn met het onderzoek naar hun verleden, maar zeker ook voor nieuwe belangstellenden in de genealogie.

Bezoekers kunnen op de eerste zaterdag in november hun hart ophalen als het gaat om informatie, technieken, data en cultuur. Wie een bidprentje meeneemt van een overleden familielid, wordt meteen geholpen om de eerste stappen te zetten naar de eigen familiegeschiedenis. Wie weten wil of er criminele voorouders zijn, komt ook aan zijn trekken. Er is het 'Café met de zachte G', een speciale markt met tal van producten en wetenswaardigheden. DNA en de onderlinge verwante bevolking is ook een interessant thema.

Een bezoek inspireert je tot het doen van onderzoek naar het antwoord op de vraag: waar kom ik vandaan? Op de speciale website www.verrassendverleden.nl staat het volledige programma. De toegang voor deze Brabantdag is gratis.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld