Nieuws

Brabantse landschappen in 'Jouw Brabant, mijn Brabant'


Collectie Regionaal Archief Tilburg

TILBURG - Hoeveel vakanties en vrije uren heb jij doorgebracht in de Brabantse natuur? Met vriendjes en opgerolde broekspijpen struinen door de vennen en beken, en 's avonds vol indrukken thuiskomen met veel zand tussen je tenen? Over deze en talloze andere herinneringen gaat 'Jouw Brabant, mijn Brabant, een landschap vol herinneringen', de nieuwe tentoonstelling van Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434 in Tilburg.

De expositie biedt een prachtige doorkijk in onze provincie door middel van landschapsfoto's, toponiemen (herkomst van plaatsnamen) en een overzicht van verdwenen, uitgestorven en teruggekeerde dieren. Speciale aandacht is er voor bomen.

In de tentoonstelling staan herinneringen uit een Brabants verleden centraal, en die zijn met nieuwe technieken volop in de zaal verwerkt. Zo is er een pubquiz in 'De Witte Geit', een typisch Brabants café in de zaal. Dankzij animaties van de Tilburgse animator Niels Mud ervaart de bezoeker al 'varend' hoe het de Brabantse beken is vergaan.

 

Op vrijdag 24 november wordt de zaal feestelijk geopend door Wim van de Donk, commissaris van de Koning in Noord-Brabant, in het bijzijn van gedeputeerde Johan van den Hout, voorzitters en leden van Brabants Landschap en Kempens Landschap en veel andere natuurliefhebbers. De dag daarna worden in Natuurmuseum Brabant voor vrienden van het museum, Brabants Landschap en Kempens Landschap speciale activiteiten georganiseerd. Vanaf zondag 26 november 10.00 uur gaan de deuren open voor publiek.

|Doorsturen