Nieuws

Budget kermis op 't Laar

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Van woensdag 9 tot en met woensdag 16 mei staat de budget kermis Tilburg op evenemententerrein het Laar.

Voor deze kermis was dit jaar geen plaats op Stappegoor in verband met de bouw van de Jumbo XXL. Het uitgangspunt is om een betaalbare kermis aan te bieden voor iedereen. Voor de grote attracties betaalt men maximaal 2,50 euro en voor de kinderattracties 1,80 euro. Ook de kramen met spelletjes en kermislekkernijen werken met aangepaste prijzen. De kermis telt 35 attracties, waarvan een aantal nieuw zijn op de budget kermis.

Door de medewerking van de kermisexploitanten maar vooral dankzij conciërge Robert Martens en een inzameling van 'zijn' kinderen van het Willem II college is het mogelijk dat op dinsdag bijna 500 kinderen van Stichting het Vergeten Kind kermis kunnen vieren. Voor mensen die gebruik maken van de voedselbank zijn er speciale kermiskortingkaarten verkrijgbaar.

Op maandag tussen 15.00 en 18.00 uur zijn er geen knipperende lampjes, harde muziek of snelle bewegingen om mensen met autisme, epilepsie, ADHD, een licht verstandelijke beperking of hoge gevoeligheid tegemoet te komen.

Voor de kinderen komen o.a. de kinderhelden Buurman en Buurman naar de kermis. Op moederdag, zondag 13 mei, is er naast de kermis een grote rommelmarkt, met een leuke traktatie voor alle mama's die naar de kermis komen.

|Doorsturen