Nieuws

Bustour voor werkzoekenden

Door Petra Jansen

TILBURG - De succesvolle bustour waarmee inwoners, die nu een uitkering ontvangen, op zoek gaan naar werk, keert in juni terug.

Onder de vlag van het Werkgeversservicepunt (WSP) Werkhart slaat de regio voor de vierde keer de handen ineen op het gebied van lokale en regionale werkgeversbenadering. Dit gebeurt op 17, 18 en 20 juni 2019 onder de noemer 'SamenWerken, door ontmoeten en kennismaken in de regio'. De bus rijdt dan door de regio om verschillende werkgevers te bezoeken. Het doel is om de mensen op een ludieke manier kennis te laten maken met de lokale en regionale arbeidsmarkt en breder te laten kijken náár de huidige arbeidsmarkt. Dus niet vanachter de computer, maar actief en persoonlijk, door op bezoek te gaan bij de verschillende bedrijven zelf. Op deze manier worden meteen de werkgevers in de gelegenheid gesteld hun eigen bedrijf te presenteren én op een laagdrempelige manier kennis te maken met de werkzoekenden uit de regio.

Samenwerking

WSP Werkhart is een samenwerking tussen UWV, SW-bedrijven, Baanbrekers en gemeenten (Dongen, Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Goirle, Tilburg, Hilvarenbeek, Oisterwijk) in de arbeidsmarktregio Midden-Brabant. De samenwerking specifiek voor de bustour is gezocht om de kandidaten te laten zien dat er ook geschikt werk of een zogenoemde werkervaringsplaats te vinden is buiten de eigen gemeentegrenzen. Alle deelnemende gemeenten hebben werkzoekenden uit hun eigen kandidatenbestand benaderd om deel te nemen aan de bustour. Dit jaar is gekozen voor personen in de leeftijdscategorie 45+. Per dag gaan er zo'n 30 kandidaten mee on tour.

|Doorsturen