Nieuws

Cadeautjes van gilde Sint Sebastiaan


TILBURG - Gilde Sint Sebastiaan in Tilburg vierde feest en gaf cadeautjes aan drie goede doelen. Zorgatelier Buiten in Lage Mierde, ASVZ locatie Vincentius in Udenhout en de parochie Peerke Donders in Tilburg krijgen ieder een cheque van 1500 euro.

Voor de gildebroeders van het Koninklijk Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan van Willem III in Tilburg stond één ding vast: ze wilden dit jaar heel graag stil staan bij de doorstart die het gilde precies 50 jaar geleden maakte, maar het feestje moest vooral een charitatief tintje hebben. Samen met de Jan Kruijssen Stichting organiseerde het gilde op vrijdag 17 november een benefietavond. De presentatie was in handen van Frank van Pamelen. Muzikale bijdragen waren er van Jelle & Mitch, jong talent van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Tijdens de jubileumavond keek het gilde kort terug op het verleden, onder meer met de presentatie van een nieuwe (digitale) publicatie over de zilverschat van het gilde. Mar meer aandacht ging uit naar de toekomst. Welke maatschappelijke rol kan het gilde spelen in de 21ste eeuw? Hoofdman John Boeren: "We zijn in gesprek met de gemeente Tilburg over een rol van ons gilde bij 'eenzame uitvaarten', een begrafenis of crematie van inwoners die geen familie of vrienden hebben. Daarnaast willen we onze stichting meer inzetten voor de ondersteuning van goede doelen in onze regio."

Die stichting werd eind jaren '80 opgericht en is vernoemd naar een gildebroeder met een grote maatschappelijke betrokkenheid: de Jan Kruijssen Stichting. De huidige voorzitter van de stichting, Marcel Kleinekorte, deelde aan het eind van de feestavond cheques uit aan drie goede doelen. Zorgatelier Buiten in Lage Mierde, ASVZ locatie Vincentius in Udenhout en de parochie Peerke Donders in Tilburg kregen ieder een cheque van 1500 euro. Kleinekorte: "Geweldig dat we nu met bijdragen van de benefietavond en van sponsor Engie drie goede doelen een extra impuls kunnen geven. Ik heb zelf de drie locaties bezocht en weet dat ons geld gebruikt wordt voor concrete projecten: een 'golfkarretje' voor het vervoer van mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een speeltoestel voor kinderen en kerstpakketten voor Tilburgers met een kleine portemonnee. We zijn blij met deze projecten, maar kijken al uit naar nieuwe mogelijkheden voor 2018."

|Doorsturen