Nieuws

CAST in actie: stad als beleving


castonline.nl

TILBURG - Op woensdag 15 november organiseert het Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg (CAST) een bijeenkomst over de toekomst van de Tilburgse binnenstad. Aanvang om 20.00 uur. Locatie is het Klasse Theater, Carre 16 in Tilburg.

De toekomst van de Tilburgse binnenstad is geen stadshart als een 'place to buy', maar een 'place to meet' en een 'place to be'. De afgelopen maanden veranderde veel in de binnenstad. Hema werd verbouwd en Hudson's Bay en de naastgelegen Frederikstraat gingen open. En de binnenstad is nog lang niet klaar. Tilburg krijgt een nieuwe positie in de regio, en verandert van een boodschappenstad naar een winkelstad. Maar hoe wordt de binnenstad dé plek om te verblijven en beleven?

CAST zoekt inspiratie uit andere hoek, en nodigt Frans Goenee uit. Hij werkt al 27 jaar voor de Efteling en is er tegenwoordig 'Inspiratiemanager'. Bovendien is hij voorzitter van ondernemersvereniging 'shoppen in Kaatsheuvel'. Goenee deelt zijn lessen in beleven, en vertelt de belangrijke rol die het vertellen van een verhaal daarin speelt. Wat kan de Tilburgse binnenstad daarvan leren? Kan in het onderscheiden en verbinden van de centrumgebieden een voorbeeld worden genomen aan de 'Rijken' in de Efteling?

Aansluitend wordt met een aantal betrokkenen uit de binnenstad en met het publiek nog even doorgepraat. Hoe beleven Tilburgers eigenlijk hun stad? En op welke wijze kunnen stakeholders in de binnenstad hun voordeel doen met deze informatie? CAST legt de aanwezigen ook het dilemma voor wanneer een stad als beleving doorslaat naar een stad als pretpark. Waar ligt deze grens?

 

Meer informatie en inschrijving: www.castonline.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld