Nieuws

Column: Takkeherrie

Door Petra Jansen

Het was 4 september 1988 en het Tilburgse Willem II stadion was voor één dagje omgetoverd tot een waar hardrockpaleis. Duizenden muziekliefhebbers genoten tijdens Monsters of Rock van optredens van grootheden als Kiss (zonder schmink!), Iron Maiden, Anthrax en David Lee Roth. Ik was 11 en kon het genre nog niet zo waarderen als nu, maar het moet een geweldig feest geweest zijn. Helaas bleef het bij die ene editie heerlijke takkeherrie vanwege geluidoverlast.

Afgelopen weekend dreunde Tilburg gezellig mee op de beats en bastonen van dancefestival Intents in Oisterwijk. Voordat ik vorige week op vakantie vertrok, zag ik het evenement al in de agenda staan en dacht: o jee daar gaan we weer. Inderdaad trof ik op sociale media een berg boze reacties aan als 'Dit kan je geen muziek noemen', 'Wat een kloteherrie' en 'Mijn kinderen kunnen niet slapen'.

Nou ben ik zelf absoluut geen fan van het hardcore-genre, maar ik gun een ander ook zijn feestje. En als dat keurig om één uur 's nachts is afgelopen, dan hoor je mij niet klagen. Dit jaar was ik toevallig op vakantie - toegegeven, dat kwam me niet slecht uit — maar vorig jaar heb ik het gebonk zonder zeuren keurig uitgezeten. Hoeveel van de Intents-klagers zouden maar wat graag die takkeherrie van '88 nog eens willen beleven? Of staan in de achtertuin wel mee te zingen met de Hollandse hits van het Levenslied? Want als de muziek je ligt, dan is er blijkbaar ineens geen geluidsoverlast meer. Al trillen de ruiten in de sponningen.

Beste mensen, de komende weken staan bol van de muziekevenementen: Festival van het Levenslied, Mundial, Dancetour, Back tot the 90's, Decibel Outdoor. Is het je smaak niet, bedenk dan dat er ook heel veel anderen zijn die er wel van genieten. Dan erger je je misschien minder.

Petra Jansen

|Doorsturen