Nieuws

Conciërge van het jaar 2019


TILBURG - John Smolders is Conciërge van het jaar 2019 geworden. De concierge van basisschool Fatima is daarmee de tiende conciërge van het jaar in Tilburg.

Donderdagochtend 27 juni kreeg de winnaar zijn prijs en oorkonde uitgereikt door Beppie Smit, fractievoorzitter van D66 in de Tilburgse gemeenteraad. Kinderen en staf van de school hadden voor deze gelegenheid verrassingen voor hun 'meneer John' voorbereid.

De inzending van de school bestond uit een filmverslag van maar liefst 17 minuten met daarin interviews met ouders, kinderen en zelfs oud-leerlingen. Er waren toneelstukjes in te zien en er werd een lied in gezongen. De jury was onder de indruk, ook van de professionele wijze waarop de film was gemonteerd en de speciale effecten. De film is donderdagochtend vertoond aan meneer John. John Smolders gaat na deze zomer na ruim 20 dienstjaren met pensioen.

D66 schenkt via de verkiezing van conciërge van het jaar aandacht aan het belang van een veilige leeromgeving. De conciërge is de spil van de school, de vraagbaak voor ouders en kinderen, helpende hand van leerkrachten en directie. De conciërge van een school zet zich in, zodat kinderen zich veilig en welkom voelen in een persoonlijke leeromgeving.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld