Nieuws

ContourdeTwern zet mantelzorgers in het zonnetje

Door Peter van Oirschot

TILBURG - 10 november is de Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden rond die dag activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. ContourdeTwern vindt goede ondersteuning van mantelzorgers enorm belangrijk. De welzijnsorganisatie besteedt deze weken dan ook extra aandacht aan dit thema.

Vaak gaat alle aandacht uit naar diegene die zorg krijgt. Mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend dat zij de zorg op zich nemen en herkennen zich ook niet in de term mantelzor-ger. Directeur|bestuurder Gon Mevis: "Samen met gemeenten zetten we mantelzorgers rond 10 november echter in het zonnetje. We spreken dan onze waardering voor ze uit. Ook informeren we zo veel mogelijk mensen over wat het betekent om mantelzorger te zijn. En hoe mensen mantelzorgers kunnen ondersteunen, zodat ze er niet alleen voor staan. Want niet voor niets is 'Mantelzorg doe je samen!' het landelijke thema waar we ons van harte bij aansluiten."

Op www.contourdetwern.nl/mantelzorg zie je welke activiteiten ContourdeTwern op en rond de Dag van de Mantelzorg organiseert. Ook vind je er meer informatie over de mantelzorgondersteuning in jouw gemeente en kun je er de mantelzorgscan invullen, om jouw risico op overbelasting te meten.

|Doorsturen