Nieuws

De 34e editie van het Pleinfestival Kaatsheuvel komt eraan.

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

Over enkele weken bruist het weer volop in Kaatsheuvel. Van donderdag 11 t/m zondag 14 mei vindt dan de 34e editie van het Pleinfestival plaats. Voor tweede maal op het Anton Pieckplein in het centrum van Kaatsheuvel. De Pleintent barst uit zijn voegen van alles wat er te zien, te doen en te beleven valt.

De kermis ontbreekt ook dit jaar niet en heeft attracties voor jong en oud. Wat te denken van de Polyp en de Breakdance? Maar ook eendjes vissen en de draaimolen staan er weer.
Donderdagmiddag begint het al met de Familiemiddag. Vorig jaar voor het eerst en wegens succes geprolongeerd. Er kunnen donuts en cup cakes versierd worden, kinderen kunnen zich laten schminken en nog veel meer.
De Kick Off! op donderdagavond is terug in zijn oude vorm: Een podium bieden voor (jong) talent uit de regio. Koud Serveren is één van de bandjes die zijn opwachting zal maken.
De vrijdagavond is voor de Pleinparty, dit jaar met Q Music, inclusief het “foute uur” DJ Martijn Kolkman zet vanaf 20:00 uur de tent op zijn kop.
Pleinergy op zaterdagmiddag biedt als vanouds volop vermaak voor de jeugd met diverse optredens en doe-activiteiten. Met name bij de EK mobiele fan zone wordt een sportieve bijdrage verwacht.
Zaterdagavond is het meezingen geblazen tijdens het Meezingfestijn. Rob Grijsbach zal er zijn, maar ook Frans Duijts maakt zijn opwachting. Ook Rob Ronalds en Loos Alarm zijn van de partij. De Snollebollekes maken het feest compleet. Vanaf 20:00 uur zal de tent op zijn kop gezet worden. De presentatie van deze avond is in de deskundige handen van het niet meer weg te denken Pleinfestivalduo: Eric Dankers en Sjoerd Dijkstra
Tijdens het Braderiefestival kan er behalve langs kramen geslenterd worden ook genoten worden van twee bands : Van Eigen Bodem en Ar!e. Zij zullen afwisselend het podium betreden, maar ook samen laten zien en horen wat ze in huis hebben. Benieuwd hoe deze mix uit zal pakken? Dan is de Pleintent op 14 mei the place to be.
Tussen 12:00 en 14:00 uur is er de Rotary Moederdag High Tea. Voor wie moeder echt wil verwennen koopt kaarten voor deze High Tea. Kaarten à € 7,50 zijn vanaf 3 april verkrijgbaar bij Primera Kaatsheuvel of via onze website. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan zorgcentrum Eekhof.

Voor uitgebreide informatie zie de facebookpagina van het Pleinfestival of bezoek de website: www.pleinfestivalkaatsheuvel.nl

 

|Doorsturen