Nieuws

De Boschrand bereikt hoogste punt


GOIRLE - Op vrijdag 17 november is bij het woningbouwproject De Boschrand de vlag in top gegaan. Zeven maanden na de bouwstart is het hoogste punt bereikt van dit 33 woningen tellende CPO-project.

Behalve de toekomstige bewoners deden ook de medewerkers van aannemersbedrijf Gebr. Van Herpen en wethouder Guus van der Put van de gemeente Goirle zich vrijdag tegoed aan het traditionele pannenbier. De eerste woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd.

De Boschrand, ook wel fase 4 van uitbreidingsplan De Boschkens genoemd, wordt ontwikkeld volgens het principe van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dit betekent dat toekomstige bewoners een vereniging vormen die als opdrachtgever functioneert voor onder andere de architect en de aannemer. De Boschrand wordt aan de oostkant begrensd door het fietspad naar het Mill-Hillcollege, in het zuiden door de Rillaersebaan, in het westen door de Boschring en in het noorden door een bosgebied. Van de nieuwe wijk maken ook de bouwprojecten van Woonstichting Leystromen en aannemersbedrijf Houtepen deel uit.

De Vereniging CPO De Boschrand heeft sinds haar start in mei 2015 een intensief traject gevolgd. Zo werd Van den Hout & Kolen Architecten uit Tilburg aangetrokken voor het stedenbouwkundig ontwerp, het verkavelingplan en het ontwerp van de woningen. Ook werden bouwfysische adviezen ingewonnen, zodat de woningen kunnen voldoen aan de nieuwste klimaat- en energie-eisen. Verder behoorde het aanbestedingstraject tot de werkzaamheden van de vereniging. Dat resulteerde in het najaar van 2016 in de gunning van het project aan aannemersbedrijf Gebroeders Van Herpen uit Heesch dat meerdere CPO-projecten op zijn naam heeft staan. Alle bewoners zijn inmiddels eigenaar van de grond en hebben elk afzonderlijk een overeenkomst met de aannemer.

De Boschrand kent een gevarieerde opzet met een mix van vrijstaande woningen, twee onder één kap woningen, (patio)bungalows en geschakelde woningen. De aanpak en opzet zijn weliswaar collectief, maar zowel de architect als de aannemer hebben aan veel individuele woonwensen kunnen voldoen. Het woningbouwproject onderscheidt zich verder door de speelse opzet en door het gebruik van materialen en kleuren die De Boschrand binnen het totaal van De Boschkens een eigen identiteit geven.

|Doorsturen