Nieuws

De Halve Waarheid op posters

Door Peter van Oirschot

Marjolein Schalk

TILBURG - Ben je de eenzijdige berichtgeving in de media zat? De Halve Waarheid biedt uitkomst. Voor- en tegenargumenten van herkenbare kwesties worden in een handomdraai zichtbaar. Tijdens festival Graphic Matters in Breda presenteert Wobby.club het project 'De Halve Waarheid' met een reeks posters, live pamfletten Risoprinten en een live uitzending van Radio WobTit.

De Halve Waarheid is een project van Wobby.club, waarvoor zes schrijvers aan zes tekenaars gekoppeld werden. De duo's is gevraagd om twee posters te maken over een bepaald onderwerp dat maatschappelijk leeft. Eén ontwerp voor en één ontwerp tegen. Tekst en beeld komen samen in beide posters. De onderwerpen werden willekeurig gekozen door middel van een tombola. Uit de hoge hoed werden twee namen getrokken. De twaalf posters werden op A2 formaat gedrukt bij stencildrukkerij Knust, Nijmegen in een oplage van 50, 50 stuks vóór en 50 stuks tegen. Het publiek kan de gewenste mening(en) op deze wijze aanschaffen.

De duo's zijn Jan Hamstra-Joke Hermsen, Jeroen de Leijer-Anton Dautzenberg, Maia Matches-Christiaan Weijts, Bobbi Oskam-Nick J. Swarth, Jip Piet-Ted van Lieshout, en Steppie Lloyd Trumpstein-Micha Wertheim. Een expositie van de posters is nu te zien in Boekhandel Livius de Zevensprong, Nieuwlandstraat 27 in Tilburg.

De posters zijn ook te koop.

|Doorsturen