Nieuws

De Rooi Pannen beste mbo van Noord-Brabant

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Scholengemeenschap De Rooi Pannen is uitgeroepen tot de beste mbo-school van Noord-Brabant en op een na beste mbo-school in heel Nederland. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde Keuzegids Mbo 2018. De school met vestigingen in Tilburg, Eindhoven en Breda maakt daarmee, na een vierde plaats vorig jaar, zijn rentree in de top-3. De stijging heeft vooral te maken met de hoge beoordeling van de Onderwijsinspectie. Door deze beoordeling gecombineerd met de score van de Keuzegids zelf mag het mbo van De Rooi Pannen weer een jaar lang het predikaat Topopleiding dragen.

De Rooi Pannen biedt mbo-opleidingen aan op het gebied van handel, horeca, toerisme & vrije tijd, vormgeving en marketing & evenementen. Het onderwijs van De Rooi Pannen is gebaseerd op drie pijlers: kleinschalige opzet, praktijkgericht onderwijs en ondernemende leerlingen.

De Rooi Pannen was eerder dit schooljaar in het nieuws nadat de school bekendmaakte dat leerlingen van De Rooi Pannen voortaan geen onderwijsgeld meer hoeven te betalen aan de school. Dat betekent dat ouders van leerlingen en toekomstige leerlingen geen schoolnota meer ontvangen voor onder meer boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage en de kosten voor excursies zijn komen te vervallen.

|Doorsturen