Nieuws

De Triangel start het nieuwe schooljaar met nieuwe directeur

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

TILBURG - Vanaf 1 augustus 2017 wordt Jasper Rodenberg (38) de nieuwe directeur van basisschool De Triangel aan de Wassenaerlaan in Tilburg.

Rodenberg, woonachtig in Goirle, is sinds 2001 werkzaam in het basisonderwijs. Hij heeft ervaring opgedaan als groepsleerkracht, teamleider en directeur bij verschillende scholen. Momenteel is hij werkzaam bij de stichting Salto in Eindhoven waar hij sinds 2015 werkzaam is als directeur van bs. De Driesprong.

Het team van De Triangel en het schoolbestuur (Stichting Xpect Primair) zijn blij met de komst van Jasper Rodenberg en kijken uit naar een goede samenwerking. “Gezien zijn ervaring, zijn enthousiasme en zijn heldere visie op onderwijs past hij prima bij de school en bij Xpect Primair”, aldus Carin Zandbergen, voorzitter van het schoolbestuur.

Jasper Rodenberg kijkt ernaar uit om bij De Triangel te beginnen. “De vacature kon ik niet laten lopen omdat hij leek te passen als een jas. Betekenisvol onderwijs en een breed en eigentijds leerplan vind ik belangrijk, daarnaast is het op een school met een veelheid aan nationaliteiten van belang om te werken aan begrippen als samenleven en samenwerken zodat iedere leerling zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. De school wil een veilige haven zijn met oog voor persoonlijke verhalen. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren”.

Rodenberg volgt Maarten Verberne op die sinds 1 maart directeur is van Bs. De Stappen aan de Schaepmanstraat in Tilburg. Verberne was ruim 9 jaar directeur van De Triangel, waar hij met veel plezier op terugkijkt. Sinds zijn vertrek is, tot de komst van de nieuwe directeur, de dagelijkse leiding van de school in handen van een interim-directeur.

|Doorsturen