Nieuws

December is voor iedereen leuk!

Door Peter van Oirschot

TILBURG - December is een maand waarin gezelligheid voorop staat, waarin iedereen zich gewaardeerd voelt en waarin kinderen hun speelgoedkast kunnen aanvullen. Voor veel mensen is dit echter meer een droom dan werkelijkheid, want wanneer iedere rode cent telt, kan deze maand toch als minder leuk ervaren worden. Serve the City Tilburg zorgde ervoor dat 50 kinderen, die normaal geen Sinterklaas kunnen vieren, op 2 december toch nog iets van hun verlanglijstje konden afstrepen.

In totaal hebben zes gemotiveerde studenten zich bezig gehouden met de vraag hoe ze deze dag zo leuk mogelijk konden invullen. In samenwerking met Quiet en MFA Het Kruispunt, onderdeel van ContourdeTwern, hebben ze deze dag uiteindelijk tot een grandioos succes gebracht.

Kinderen kwamen samen met hun ouders al vroeg binnenlopen. De een ging graag meteen een praatje maken met Zwarte Piet, terwijl de ander de kat zo lang mogelijk uit de boom keek. Voor deze kinderen is Zwarte Piet toch nog een beetje een eng, helemaal uit Spanje gekomen om pepernoten te gooien en cadeautjes uit te delen. Nee, zij bleven liever dicht bij papa en mama in de buurt. Gelukkig konden deze kinderen wel steun zoeken bij elkaar door samen te spelen en te knutselen. De kinderen konden die middag hun pietendiploma verdienen, maar dan wel alleen door middel van teamwork. Na een aantal ronden van spelletjes was het tijd voor het grote moment waarop alle kinderen hadden gewacht. Sinterklaas kwam binnen en meteen galmde 'Sinterklaas kom maar binnen met uw knecht' door de ruimte.

Na een spannende quiz met Sinterklaas kwam het grote moment: de cadeautjes! De kinderen moesten van Sinterklaas wachten tot alle kinderen een cadeautje hadden, voordat ze deze mochten uitpakken. Naar Sinterklaas moet natuurlijk geluisterd worden en dat is wat de kinderen ook braaf deden. Zodra iedereen een cadeautje had, mochten de kinderen van Sinterklaas het cadeau uitpakken, nadat hij tot drie had geteld. Hierna kon het geluk niet op. Het enthousiaste geschreeuw maakte plaats voor stralende gezichten van blijdschap. Al met al was het een erg geslaagde dag. Afsluitend kwamen de ouders vol lof naar de vrijwilligers van Serve the City Tilburg toe om hen te bedanken voor de organisatie van de Cadeautjespiramide.

|Doorsturen