Nieuws

Dichtbundel levert binnen week 2000 euro op

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Onlangs werd in een bomvolle Visserij aan de Havendijk door Leon van Corven en Rudolf Matulessya de dichtbundel 'GAAN - Een poëtische zoektocht naar Santiago de Compostela' gepresenteerd. Na lovende woorden van voormalige stadsdichter Jace van de Ven en de uitreiking van de eerste exemplaren van het boek, overhandigden Van Corven's kleinkinderen Dorris en Lieuwe een cheque van 1000 euro aan Rien Schimmel, vertegenwoordiger van de Stichting Kinderen Kankervrij

(KiKa).

Daarmee was de aftrap van een bijzondere actie een feit. De complete opbrengst van de bundel zal worden afgedragen aan KiKa. "Bij die eerste 1000 euro zal het niet blijven", zijn Van Corven en Matulessya stellig. "Het wordt nog veel meer!". Dat werd op de avond zelf al bevestigd door de opbrengst van de veiling van de tekeningen die het boek sieren: een extra 1000 euro!

Wie wil genieten van fraaie poëzie en mooie tekeningen, wie een glimp wil opvangen wat reizen naar Santiago de Compostela inhoudt, wie meewil op de zoektocht van de auteur en de illustrator... die bestelt nu de bundel via leon@3co.nu, of gaat naar boekhandel Livius De Zevensprong aan de Nieuwlandstraat. Kosten slechts 15 euro en 100% opbrengst naar KiKa.

|Doorsturen